Mail n.a.v. plofkraak Leeuwarden

Het Wijkpanel heeft naar aanleiding van de plofkraak de zorgen geuit richting de gemeente Leeuwarden over geldautomaten in de binnenstad:

Afgelopen week is de binnenstad opgeschrikt door een laffe plofkraak. Als wijkpanel spraken wij onze grote zorg al eerder uit over de kwetsbaarheid van de geldautomaten, de panden waarin ze gehuisvest zijn en, uiteraard, de omwonenden.

Onze zorg is er na gisternacht niet minder op geworden; de brute kracht waarmee geldautomaten worden aangevallen zou de volgende keer wel eens menselijke slachtoffers kunnen eisen. Wij willen deze zorg graag overbrengen aan alle geledingen binnen stadsbestuur en politiek die van invloed kunnen zijn op de veiligheid van bewoners van de binnenstad. En aan de partijen die kunnen bijdragen aan het behoud van de veelal historische panden in de binnenstad die een aanslag als gisternacht vermoedelijk niet overleven.
Het wijkpanel doet de suggestie dat men nog eens kritisch kijkt, met behoud van voldoende spreiding van betaalautomaten, naar de plaatsing van de geldautomaten in relatie tot het aantal omwonenden en beeldbepalende panden.
Foto via Omrop Fryslan. 

De rest van het nieuws direct doornemen.

Klik hieronder op een optie naar keuze

Scroll naar boven

Let op! Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie?
Dan dient uw project aan de volgende voorwaarden te voldoen.

Na het doornemen van de voorwaarden kunt u hier op dit scherm uw aanmelding voltooien.

Contact met Wijkpanel Binnenstad. Altijd oké!
Wij reageren zo spoedig mogelijk