Thema

Kunst

Kunst en Cultuur is een van de vaste agendapunten van het Wijkpanel Binnenstad. Ieder jaar steunt of start het wijkpanel verschillende kunst- en cultuurprojecten. Denk bijvoorbeeld aan de ondersteuning bij de voorstelling ‘ De Joodse Bruiloft’, het laten beschilderen van elektriciteitskastjes, en thema wandelingen zoals de Music Mystery Tour 2019. Een goed idee voor de binnenstad – samen met medebewoners – neem contact met ons op.

Projecten

Muurschildering Minnemastraat

Kunstenaars Roy Schreuder uit Leeuwarden en Joram Roukes uit Workum hebben een grote muurschildering afgerond aan de Minnemastraat in Leeuwarden. In opdracht van de vereniging van eigenaren van het appartementenblok

Meer hierover »

Art Project De Baren

Bewoners, kunstenaars én wetenschappers gaan tijdens Arcadia aan de slag met het opgraven van de terp Nijehove in Leeuwarden. Letterlijk en figuurlijk! De hoogste van de drie Leeuwarder terpen is in 2022 de thuishaven van art project DE BAREN: een ontmoeting tussen vragen van nu én kennis vanuit de geschiedenis.

Meer hierover »

Vischmarktpijp | Thema Kunst

De naamgeving van de pijp (de brug over de gracht) is verbeeld door de woorden ‘vis’ en ‘pijp’ letterlijk vorm te geven en samen te voegen. Het geeft de locatie een opvallend herkenningspunt.

Meer hierover »

Onthulling De Overval | Thema Kunst

De afgebeelde groepsfoto is van het KP-team (Knokploeg) dat tijdens WO II op 8 december 1944 een overval pleegde op de Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden. Ter gelegenheid van het Jaar van het Verzet in 2018, heeft het Wijkpanel Binnenstad opdracht gegeven aan kunstenaar Roy Schreuder een graffiti afbeelding van het KP-team te maken.

Meer hierover »
Scroll naar boven

Let op! Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie?
Dan dient uw project aan de volgende voorwaarden te voldoen.

Na het doornemen van de voorwaarden kunt u hier op dit scherm uw aanmelding voltooien.

Contact met Wijkpanel Binnenstad. Altijd oké!
Wij reageren zo spoedig mogelijk