Denk mee! De Nieuwestad vernieuwt

Tekst via gemeente Leeuwarden

De Nieuwestad is het hart van historisch Leeuwarden en de bekendste winkel- en horecastraat van Fryslân. Ook de Peperstraat is een belangrijke winkelstraat, die de Nieuwestad verbindt met de Kelders, de Oosterstraten en de Voorstreek.

De Nieuwestad en de Peperstraat krijgen een andere inrichting. De Chinese keien worden vervangen en er komt meer groen. Voetganger en fietser komen nog meer op de eerste plaats.

Wat vindt u belangrijk?

Hoe maken we de Nieuwestad groener en prettiger om te verblijven? Hoe blijft het er fijn ondernemen en wonen? En hoe behouden we wat mooi is: de levendigheid van de winkels en horeca, en het historische karakter?

De Nieuwestad Vernieuwt. Maar voordat we de nieuwe Nieuwestad gaan ontwerpen, willen we weten wat u belangrijk vindt. In deze nieuwsbrief leest u hoe u uw mening kunt geven, en wat er daarna gebeurt.

Programma Binnenstad

De Nieuwestad Vernieuwt maakt deel uit van het Programma Binnenstad. Dit heeft de gemeenteraad in januari 2024 goedgekeurd. Met dit programma wil Gemeente Leeuwarden zorgen dat de binnenstad ook in 2030 dé plek is om te wonen, te werken en te bezoeken.

Het Programma Binnenstad is tot stand gekomen met inbreng van bewoners, ondernemers en veel andere belangengroepen. Zij hebben aangegeven wat ze belangrijk vinden voor de toekomst van de binnenstad. Daar hoort onder meer bij dat er meer groen moet komen en dat er meer straten autoluw worden. Ook moet het voor meer mensen fijner worden om te wonen: daarom komen er bijvoorbeeld meer speelplekken.

Wat vindt u? Vul de vragenlijst in

Waarom komen mensen naar de Nieuwestad en Peperstraat? Komen ze winkelen, een terrasje pakken of gewoon wandelen? Wat vindt u goed, en wat kan beter? Om daar achter te komen, is er een vragenlijst opgesteld.

We vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. De vragenlijst vindt u hier: https://surveys.enalyzer.com/survey/linkindex?pid=sp6r8cub

De rest van het nieuws direct doornemen.

Klik hieronder op een optie naar keuze

Scroll naar boven

Let op! Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie?
Dan dient uw project aan de volgende voorwaarden te voldoen.

Na het doornemen van de voorwaarden kunt u hier op dit scherm uw aanmelding voltooien.

Contact met Wijkpanel Binnenstad. Altijd oké!
Wij reageren zo spoedig mogelijk