Invloed op eigen leefomgeving

De gemeente Leeuwarden wil graag de invloed van bewoners op hun eigen leefomgeving versterken. Daarom is er in elke wijk een wijkpanel, dat bestaat uit betrokken bewoners die mee willen denken over plannen en maatregelen.

leeuwarden-binnenstad-x01
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Projecten in de wijk

Het wijkpanel ontvangt van de gemeente een jaarlijkse subsidie die besteed kan worden aan projecten in de eigen wijk. Deze projecten worden door het wijkpanel zelf gestart dan wel door bewoners via een projectaanvraag aangedragen. Het wijkpanel initieert, faciliteert en realiseert projecten die binnen de thema’s Kunst, Openbare ruimte, Groen en Evenementen moeten vallen. De gemeente als verlener van de subsidie ziet toe op de rechtmatigheid van de bestedingen.

Communicatie

We hopen met steeds meer bewoners in contact te komen via diverse communicatiemiddelen en evenementen. We hopen dat deze website u uitnodigt om regelmatig mee te denken, en uw mening te geven over zaken die spelen in de binnenstad. Ook kunt u onze nieuwsbrieven lezen, ons volgen op Facebook, leuke foto’s insturen en vragen stellen via het contactformulier.

4

Het team

WhatsApp Image 2021-04-22 at 11.45.38

Maaike Venema

lid wijkpanel

Betrokkenheid, initiatiefrijk, nieuwsgierigheid, actief, creatief en collectief. Daarom zit ik graag in het team van Wijkpanel Binnenstad.

wijkpanel binnenstad_0003

Otto de Jong

Voorzitter Bestuur & Voorzitter Wijkpanel

Sinds 2023 wonen wij in hartje centrum van de binnenstad. Als wijkbewoner wil ik graag met de bewoners en het Wijkpanel meedenken over het verbeteren van het woonplezier en een veilige binnenstad.

DSC_0084-bewerkt (1)

Amber van der Schaaf

Secretaris & lid wijkpanel

Geboren en getogen in de mooie binnenstad van Leeuwarden. Denk graag mee in communicatie, events en cultuur voor de levendigheid van de binnenstad en het verbinden van bewoners.

Miranda

Miranda Bijl de Vroe

Lid Wijkpanel Binnenstad

Sinds eind 2019 wonen wij met veel plezier in de prachtige binnenstad van Leeuwarden. 
Als bewoner denk ik binnen het wijkpanel graag mee aan het verbeteren van het woongenot in deze wijk. 
Foto Leontien

Leontien Oortwijn

Penningmeester Bestuur & Lid Wijkpanel Binnenstad

Na een tijdje ergens anders te hebben gewoond, woon ik sinds 2017 weer in Leeuwarden. Ik kan erg genieten van het rumoer en de gezelligheid die het leven in de binnenstad met zich meebrengt. 

IMG_3827

Amerins Dikken

Lid Wijkpanel Binnenstad

Leeuwarden heeft een prachtige binnenstad. Wijkbewoners kunnen deze nog mooier maken. Als lid van het wijkpanel werk ik daar graag aan mee. De binnenstad kan groener en daar wil ik me voor inzetten.

Scroll naar boven

Let op! Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie?
Dan dient uw project aan de volgende voorwaarden te voldoen.

Na het doornemen van de voorwaarden kunt u hier op dit scherm uw aanmelding voltooien.

Contact met Wijkpanel Binnenstad. Altijd oké!
Wij reageren zo spoedig mogelijk