Onze Projecten voor je op een rijtje

Muurschildering Minnemastraat

Kunstenaars Roy Schreuder uit …

Meer hierover

Art Project De Baren

Bewoners, kunstenaars én wetenschappers gaan tijdens Arcadia aan de slag met het opgraven van de terp Nijehove in Leeuwarden. Letterlijk en figuurlijk! De hoogste van de drie Leeuwarder terpen is in 2022 de thuishaven van art project DE BAREN: een ontmoeting tussen vragen van nu én kennis vanuit de geschiedenis.

Meer hierover

24/7 AED binnenstad Leeuwarden | Thema Openbare Ruimte

Een groep gedreven binnenstadsbewoners heeft ervoor gezorgd dat er op de hoek Bollemanssteeg/Grote Kerkstraat een 24/7 AED beschikbaar is.

Meer hierover

Ipe Brouwerssteeg | Thema Openbare Ruimte

Samen met betrokken bewoners, ondernemers en gemeente Leeuwarden is het Wijkpanel bezig met het veiliger en aantrekkelijker maken van de Ipe Brouwersteeg in de binnenstad.

Meer hierover

Geveltuinen, boomspiegels | Thema Groen

Het Wijkpanel ondersteunt groen in de binnenstad. Denk bijvoorbeeld aan geveltuintjes, boomspiegels en bloembakken. Heeft u een mooie geveltuin of voorziet u op andere wijze voor meer groen in de binnenstad? Dan kunt u aanvraag doen bij het Wijkpanel Binnenstad Leeuwarden voor een groen-bijdrage.

Meer hierover

Project elektriciteitskast Oldehove | Thema Kunst

Achter de Oldehove laat het Wijkpanel Binnenstad een elektriciteitskast omvormen tot kunstwerk door kunstenaar L.J. Van Tuinen. Een artistiek proces, waarin we de binnenstadsbewoners graag meenemen in het proces van de kunstenaar.

Meer hierover

Project Elektriciteitskastjes | Thema Kunst

Het Wijkpanel Binnenstad werkt samen met (grafitti)kunstenaars, om zoveel mogelijk elektriciteitskastjes in de binnenstad te voorzien van een passend kunstwerk. Goed idee voor het opleuken van een elektriciteitskastje bij jou in de buurt?

Meer hierover

Vischmarktpijp | Thema Kunst

De naamgeving van de pijp (de brug over de gracht) is verbeeld door de woorden ‘vis’ en ‘pijp’ letterlijk vorm te geven en samen te voegen. Het geeft de locatie een opvallend herkenningspunt.

Meer hierover

Groen schoolplein OBS Oldenije | Thema Groen

OBS Oldenije, Wijkpanel Binnenstad, Gemeente Leeuwarden en Snoek Puur Groen hebben gezamenlijk een plan ontwikkeld om het schoolplein van OBS Oldenije nóg groener te maken.

Meer hierover

Onthulling De Overval | Thema Kunst

De afgebeelde groepsfoto is van het KP-team (Knokploeg) dat tijdens WO II op 8 december 1944 een overval pleegde op de Blokhuispoortgevangenis in Leeuwarden. Ter gelegenheid van het Jaar van het Verzet in 2018, heeft het Wijkpanel Binnenstad opdracht gegeven aan kunstenaar Roy Schreuder een graffiti afbeelding van het KP-team te maken.

Meer hierover
Scroll naar boven

Let op! Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie?
Dan dient uw project aan de volgende voorwaarden te voldoen.

Na het doornemen van de voorwaarden kunt u hier op dit scherm uw aanmelding voltooien.

Contact met Wijkpanel Binnenstad. Altijd oké!
Wij reageren zo spoedig mogelijk