Energie in beweging

Tips en subsidies voor energiebesparing
Last van een veel te hoge energierekening? De energieprijzen zijn op dit moment erg hoog. Maar in een paar slimme stappen kunt u veel energie en dus ook geld besparen. Om u te helpen uw woning te verduurzamen en energie te besparen, hebben we hier een aantal tips voor kleine maatregelen in huis en een kort overzicht welke subsidies beschikbaar zijn.

Kleine maatregelen in huis
In uw eigen huis kunt u met kleine maatregelen ook veel energie besparen. Dit kan met een groot of klein budget maar ook zonder budget door verandering van gedrag:
– CV op 60 graden (laten) zetten; www.zetmop60.nl
– Korter douchen of kouder douchen
– Waterbesparende douchekop
– Alleen de leefruimte verwarmen (bijvoorbeeld de woonkamer)
– Tochtstrips gebruiken
– Ledlampen gebruiken

Energiecoaches voor minima
Heeft u een klein budget en weet u niet goed hoe u thuis energie kan besparen? Onze energiecoaches helpen u graag! Stuur een mailtje naar energiecoach@leeuwarden.nl.

Subsidies
Er zijn een aantal subsidies en leningen, waar u gebruik van kunt maken als u uw woning wilt verduurzamen:
Eigen woning
– Als u energiebesparende maatregelen in uw woning uitvoert, kunt u van de rijksoverheid subsidie krijgen. De ISDE-subsidie. Afhankelijk van welke maatregel u uitvoert en hoeveel, kunt u een subsidie van 15% tot 30% krijgen.
– Met de Duurzaamheidslening kunt u geld lenen voor energiemaatregelen in uw woning. Bijvoorbeeld voor isolatie of een warmtepomp.
– Is uw woning meer waard dan de hoogte van uw hypotheek? Dan biedt gemeente Leeuwarden de Verzilverlening aan. U kunt de aanpassingen aan uw woning dan betalen vanuit de overwaarde van uw huis, zonder dat uw maandlasten stijgen.

Verenigingen van Eigen woningbezitters (VvE’s)
– VvE`s kunnen de Investering Subsidie Duurzame Energie (ISDE) aanvragen. Onder andere voor zonneboilers, warmtepompen en een aansluiting op een warmtenet.
– Met de regeling energiebesparing eigen woning (SEEH) kunnen VvE’s subsidie krijgen voor: het isoleren van het dak, de buitenmuren, spouwmuur, vloer en glas.
– Wilt u als VvE advies op maat krijgen? Over welke energiebesparende maatregelen nu het meest geschikt zijn voor uw gebouw? Maak dan gebruik van de subsidie voor “Energieadvies en procesbegeleiding”.

Samen aan de slag met een energie-initiatief
Wilt u zelf een verschil maken in uw dorp of wijk dan kunt u een energie-initiatief beginnen. Weet u niet waar u moet beginnen? Of juist uw bestaande initiatief verder brengen? Vraag dan de subsidie voor duurzame wijken en dorpen aan!


Alle tips en subsidies vindt u op het Energieloket: www.energieloketleeuwarden.nl

De rest van het nieuws direct doornemen.

Klik hieronder op een optie naar keuze

Scroll naar boven

Let op! Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie?
Dan dient uw project aan de volgende voorwaarden te voldoen.

Na het doornemen van de voorwaarden kunt u hier op dit scherm uw aanmelding voltooien.

Contact met Wijkpanel Binnenstad. Altijd oké!
Wij reageren zo spoedig mogelijk