Onze thema's voor je op een rijtje

Het wijkpanel behartigt de belangen van binnenstadbewoners door onderwerpen binnen de volgende thema’s te initiëren, te faciliteren en te realiseren: Groen, Kunst, Openbare ruimte en Evenementen. Per thema kunnen binnenstadbewoners zelf ideeën en plannen voor projecten aandragen.

mata-hari-art-leeuwarden

Kunst

Kunst en Cultuur is een van de vaste agendapunten van het Wijkpanel Binnenstad. Ieder jaar steunt of start het wijkpanel verschillende kunst- en cultuurprojecten. Denk bijvoorbeeld aan de ondersteuning bij de voorstelling ‘ De Joodse Bruiloft’, het laten beschilderen van elektriciteitskastjes, en thema wandelingen zoals de Music Mystery Tour 2019. Een goed idee voor de binnenstad – samen met medebewoners – neem contact met ons op.

Openbare ruimte

Binnen het thema openbare ruimte is het Wijkpanel Binnenstad actief als het gaat om; het verstrekken van opdrachten aan graffiti kunstenaars om elektriciteitskastje te verfraaien; de plannen om in de Ipe Brouwerssteeg een kunstproject te realiseren en veiliger te maken en het stimuleren van een autoluwe binnenstad in overleg met de gemeente.

Evenementen

Het Wijkpanel Binnenstad informeert de binnenstadsbewoners over haar activiteiten via nieuwsbrief en website. Naast communicatie van projecten via deze kanalen, vallen ook evenementen (link naar de Agenda) onder thema communicatie. Heb je ideeën voor projecten en uitvoering, kom met ons in contact. Het wijkpanel kan helpen met de uitvoering en/of financiële ondersteuning, communicatieve hulp en stroomlijnen van de contacten met de gemeente.

Groen

Het Wijkpanel Binnenstad wil groen stimuleren in de binnenstad. Het wijkpanel denkt mee met de gemeente om dit te realiseren en ondersteunt initiatieven van bewoners. Bijvoorbeeld projecten voor het realiseren van geveltuintjes, bloembakken en boomspiegels. Neem contact met ons op of bekijk het Projectaanvraag formulier voor de voorwaarden.

Scroll naar boven

Let op! Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie?
Dan dient uw project aan de volgende voorwaarden te voldoen.

Na het doornemen van de voorwaarden kunt u hier op dit scherm uw aanmelding voltooien.

Contact met Wijkpanel Binnenstad. Altijd oké!
Wij reageren zo spoedig mogelijk