28 februari: bewonersavond ontwerp vergroening Waagplein

De gemeente Leeuwarden werkt aan een groene binnenstad waar het aangenaam wonen en winkelen is. Een van die plaatsen die de gemeente gaat vergroenen is het Waagplein. Het eerste ontwerp is klaar en kan bekeken worden op https://groenleeftinleeuwarden.nl/ontwerp-voor-groener-waagplein/. De projectgroep geeft op 28 februari een toelichting op het plan voor bewoners van de binnenstad en geïnteresseerden. U bent van harte welkom! 

Positieve effecten van vergroenen 

Meer groen in de stad heeft een positief effect op de gevolgen van klimaatverandering. Het gaat in de toekomst namelijk vaker regenen, er komen meer periodes van droogte en toenemende warmte in de zomer. Het Waagplein is nu een open plek met veel verharding en een groot risico op hoge temperaturen in de zomer. Bomen geven schaduw, brengen koelte in de zomer en ze vangen het regenwater goed op. Zo wordt het riool minder belast.

Toelichting op ontwerp Waagplein 

In het nieuwe ontwerp blijft het Waagplein de plek voor de markt, horeca, winkels en een aangename verblijfplaats voor bezoekers. Het eerste ontwerp is klaar. U bent op 28 februari van harte welkom in de raadszaal van het gemeentehuis. Stedenbouwkundige Jos van Langen licht het ontwerp toe en er is gelegenheid om vragen te stellen aan de projectgroep en wethouder Bert Wassink.

Meldt u zich voor 23 februari aan 

Vanwege de coronamaatregelen kunnen er een maximaal aantal personen in de raadszaal. Daarom kunt u zich inschrijven voor een gespreksronde. Deze zijn gepland om 17.15 uur, 19.00 uur of 20.00 uur. Een ronde duurt 45 minuten. U hoeft geen coronatoegangsbewijs te laten zien, maar het dragen van een mondkapje is verplicht.    

U kunt zich voor 23 februari aanmelden voor een gespreksronde via groenplan-waagplein@leeuwarden.nl.Geeft u het aantal personen en voorkeur tijdstip gesprekronde aan ons door? Wilt u liever digitaal aanhaken? Dat kan ook. Geef dit bij uw aanmelding aan ons door. Dan zorgen wij ervoor dat u digitaal toegang krijgt tot de bijeenkomst.

Scroll to Top

Let op! Wilt u in aanmerking komen voor een subsidie?
Dan dient uw project aan de volgende voorwaarden te voldoen.

Na het doornemen van de voorwaarden kunt u hier op dit scherm uw aanmelding voltooien.

Contact met Wijkpanel Binnenstad. Altijd oké!
Wij reageren zo spoedig mogelijk